7u37

Oppositiepartij Vooruit in Herentals klaagt leegstand sociale woningen aan

Eerder was de sociale woonwijk Diependaal een bruisende wijk. Maar als je nu door de wijk wandelt, valt de leegstand vooral op. Volgens oppositiepartij Vooruit zouden in Herentals maar liefst 65 op de 400 woningen momenteel onbewoond zijn. Dat betekent dat zo’n 16% van de woningen in de wijk leegstaan. Een hoog cijfer zeker geweten nu dat er 65 potentiële huurders op een wachtlijst staan. Die huurders moeten nu noodgedwongen op de privé-markt een pak meer geld uitgeven. Intussen laat stad Herentals weten dat ze de sociale huisvestingsmaatschappij De Woonbrug onder druk gaan zetten om actie te ondernemen.

Geen woorden maar daden

De lokale partij begrijpt daarom niet waarom de stad niet ingrijpt en de verloederde huizen aanpakt. De huizen staan al maanden te wachten op een renovatie. In principe zijn de woningen klaar om te renoveren maar daar is na 2 jaar nog niet aan begonnen. Vooruit vindt het ongezien dat er niets gebeurt met de woningen terwijl de bewoners wel zijn moeten vertrekken en er in Herentals en Olen ongeveer 1000 inwoners wachten op sociale huisvesting. 

Vooruit vraagt daarom dat de stad ingrijpt en wil actie "Geen woorden maar daden", dus. 

De stad Herentals is hoofdaandeelhouder van de sociale huisvestingmaatschappij De Woonbrug, schepen Bart Michiels zegt dat het een probleem van planning en budgettering is. Hij gaat nu als antwoord zelf druk uitoefenen bij de De Woonbrug om het dossier opnieuw op te nemen.