21u33

Ondanks strengere coronamaatregelen toch goedgevulde 'Mechelen houdt je warm'

Ondanks de huidige coronamaatregelen en almaar meer grotere evenementen die geannuleerd worden houdt de stad Mechelen je toch warm. De stad organiseert kleinschaligere evenementen zoals een lichtjeswandeling doorheen Muizen, Nekkerspoel en Mechelen om vregeten plekjes te herontdekken, maar ook Mechelen in Vuur en Vlam kan doorgaan, net zoals de Warmste Week.

.“We vieren de winter veilig en vurig. Met nog heel wat activiteiten, maar uiteraard met respect voor alle maatregelen", zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest vzw.  "Ons divers aanbod zorgt voor sfeer en animatie in de binnenstad én we betrekken wijken en buurten om er samen een fijne feestperiode van te maken. Dit programma is er voor de bewoners, maar zeker ook als steun voor de culturele sector en onze handel en horeca.”

Programma

Van 9 tot en met 13 december werkt het vijfdaags muziekfestival Zindering rond de klank van stilte. In elf concerten en twee films komen verschillende aspecten van stilte aan bod.

Vanaf 10 december t.e.m. 9 januari is de imposante wereldbol GAIA van maar liefst zeven meter diameter van kunstenaar Luke Jerram te bewonderen in de Sint-Romboutskathedraal. 

In de Kerk van het Cultuurcentrum speelt op 28 en 29 december de voorstelling Balsam. Balsam is een alchemistisch concert. Een zinnenprikkelend laboratorium waarin de live uitgevoerde muziek samensmelt met verrassende geuren, smaken, met visuele en fysieke ervaringen.

Geen vuurwerk op de Grote Markt op oudejaarsavond, maar om het nieuwe jaar in te zetten is er de derde editie van Mechelen in Vuur en Vlam. Tijdens het weekend van 8 - 9 januari en 15 - 16 januari wordt de binnenstad ingekleed met adembenemende vuur- en theateracts.

Op zaterdagavond 11 december gaat de zevende editie van de Keytrade Bank Urban Trail door. Die brengt lopers langs en doorheen allerlei historische en bijzondere gebouwen in de Dijlestad.