8u44

Omgevingsvergunning voor project ‘Den Tram’ in Heist-op-den-Berg

De Geelse projectontwikkelaar Vanhout Projects heeft een omgevingsvergunning gekregen voor het project Den Tram in het centrum van Heist-op-den-Berg. In nauw overleg met de gemeente is onder meer beslist om de voorgevels van 8 arbeiderswoningen te behouden.

Project Den Tram bestaat  uit 49 duurzame wooneenheden verdeeld over 22 nieuwbouwappartementen, 19 stapelwoningen en 8 ééngezinswoningen.  Alle appartementen en woningen worden ingeplant rondom een semi-publieke buitenruimte. Elk appartement heeft een eigen, ruim terras.

Arbeiderswoningen

‘Den Tram’ ligt tussen de Oude Gendarmeriestraat, Boudewijnlaan, Kattestraat en Velodroomstraat, op wandel- en fietsafstand van het centrum. 

In nauw overleg met de gemeente en erfgoed werd beslist om de voorgevels van de 8 bestaande arbeiderswoningen te behouden. Deze geven kleur aan het centrum en krijgen nu dus een nieuwe toekomst als voorgevel voor de 8 karakteristieke nieuwbouwwoningen.                

Duurzaamheid troef

De nadruk in dit project ligt op duurzaamheid. ‘Den Tram’ maakt overal gebruik van hernieuwbare energiezuinige alternatieven zoals regenwaterrecuperatie, zonnepanelen en individuele warmtepompen. Alle wooneenheden beschikken standaard over vloerverwarming en topkoeling. Deze zorgvuldig gekozen technieken en materialen zorgen voor een E-peil van 20 en beter.

Het project beschikt over een ruime ondergrondse fietsenstalling met 172 plaatsen. Parkeren gebeurt eveneens ondergronds voor alle woongelegenheden. Bijkomend zijn er ondergronds 10 parkeerplaatsen voor bezoekers. Verder zijn er voor het project deelwagens voorzien.

Foto: Vanhout Projects