17u16

Nieuwe parking Ursulineninstituut biedt plaats aan auto's, fietsen en voetgangers

De vergunningsaanvraag voor de heraanleg en uitbreiding van de parking naast het Ursulineninstituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver werd goedgekeurd. De bestaande parking en het achtergelegen grasveld worden omgevormd tot een nieuwe en aantrekkelijke bezoekersparking.

Dat past in het toeristisch project waarbij Stichting Kempens Landschap en Toerisme Vlaanderen de Wintertuin tegen 2023 willen ontwikkelen tot een toegankelijke toeristische trekpleister. 

Een nieuw belevingsparcours voor individuele bezoekers zet het unieke erfgoed en de bijzondere verhalen van de site in de kijker. Ook onthaalinfrastructuur wordt hierin aangepakt. De nieuwe parking is daarin heel belangrijk. Die zal plaats bieden aan auto’s, fietsers én voetgangers. Er worden 110 parkeerplaatsen aangelegd waarvan acht mindervalidenplaatsen, verdeeld over drie parkeerlussen. Verder zijn er een 20-tal fietsbeugels aan de ingang van de school Sint-Ursula-Instituut én aan de ingang van de Wintertuin. Een wandelpromenade verbindt het nieuwe voorplein aan de Bosstraat met de voetgangers- en fietsersdoorsteek naar het Dorp. Die kan ook dienst kan doen als aanrijroute voor de hulpdiensten. Er komen ook  bomen en plantenborders en wadi’s voor een natuurlijke infiltratie van het regenwater. De werken op het terrein starten normaal in het najaar.