1u51

Melkerijstraat en Keizershofstraat vrijdagavond weer open voor het verkeer

De weg- en rioleringswerken in Spoorwegstraat, Melkerijstraat, Dellekens, Weier en Keizershofstraat in Onze-Lieve-Vrouw Olen zijn bijna klaar. Vrijdagavond worden de straten opnieuw opengesteld voor het verkeer. Alleen het kruispunt Dellekens-Weier blijft een aantal dagen langer afgesloten. Zo kan het beton er verder drogen. Volgende week werkt de aannemer de laatste details in de straten verder af.

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt in Spoorwegstraat, Melkerijstraat, Dellekens, Weier en Keizershofstraat. De straten kregen een gescheiden rioleringsstelsel voor de afvoer van regen- en afvalwater, een nieuw wegdek, nieuwe ledverlichting en nieuwe grachten. Daarnaast kreeg de Melkerijstraat een nieuw voetpad. 

Met het oog op fietsveiligheid en een autoluwe omgeving plaatste de gemeente ook een ‘knip’ in de Melkerijstraat ter hoogte van het gebouw van de gemeentelijke groendienst. Doorgaand gemotoriseerd verkeer is zo niet meer mogelijk in de straat. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog gewoon door.

 

Vijf Fietsstraten

Het fietsstratennetwerk in Onze-Lieve-Vrouw Olen kan voortaan ten volle gebruikt worden. Na de Schoolstraat, P. Van Looystraat en Lindenpad werden nu ook de Melkerijstraat en Keizershofstraat fietsstraten. Voortaan kan je via de vijf fietsstraten veilig fietsen tussen de twee schoolomgevingen (basisschool de Kriebel en basisschool De Knipoog), de kinderopvang, de bibliotheek, de sporthal en de speelterreinen in O.-L.-V.-Olen. Je herkent een fietsstraat aan de fietsstraatborden.