13u37

Meest ondankbare plaats voor Loena Hendrickx, ze wordt 4de op EK

Het heeft niet mogen zijn voor kunstschaatsster Loena Hendrickx. De Arendonkse schaatste op het EK in Tallinn, in Estland, geen foutloze vrije kür en viel zo net naast het podium.

Haar Russische concurrentes, die 3de en 4de eindigden na de korte kür, lieten geen grote steken vallen en kozen voor een hogere moeilijkheidsgraad met enkele viervoudige acrobatische sprongen.

Loena zelf stond na de korte kür op een bijzonder knappe 2de plaats met een persoonlijke recordscore. Maar in de vrije kür kwam ze twee keer ten val, al waren het vooral de sterke prestaties van de Russische tieners die haar deden terugvallen naar een nog altijd knappe 4de plaats.

Hendrickx wordt dus niet de eerste Belgische vrouw ooit met een EK-medaille in het kunstschaatsen, maar de prestaties in Tallinn beloven wel veel voor de Olympische Spelen die over 3 weken beginnen in Peking. Wie weet lukt het daar wel voor de Arendonkse. Familie en vrienden volgden de wedstrijd vanavond in haar thuisgemeente. Morgen een verslag in RTV-Vandaag.