4u12

Meer dan 800 kandidaten voor Janssenvaccin

831 jonge mensen uit de eerstelijnszone Baldemore met Mol, Balen, Dessel en Retie hebben zich al kandidaat gesteld om een Janssen vaccin te krijgen. Er zijn zo'n 1000 Janssenvaccins daarvoor ter beschikking waren in die zone. Kandidaten kunnen hun wens om nog voor hun vakantie ingeënt te worden met Janssen kenbaar maken op de reservelijst van VAXLIST. Het gaat voorlopig vooral om twintigers. Kandidaten blijven welkom maar een absolute garantie op een vaccin is er niet.

"We hopen de komende weken op nog bijkomende toezeggingen", klinkt het. "Voor elke nieuwe toezegging kunnen we aansluitend meteen uitnodigingen vanuit VAXLIST. Kandidaten voor J&J blijven dus meer dan welkom. We kunnen evenwel geen beloftes maken."

Op dit moment telt de VAXLIST van eerstelijnszone in totaal 1532 personen, waaronder de kandidaten voor J&J. "Zij worden last-minute opgeroepen en ingeschakeld voor het opvullen van tijdslots die vrijkomen door annuleringen. Afhankelijk van hun leeftijd en al dan niet voorkeur voor J&J, komen deze kandidaten in aanmerking voor meerdere vaccins. Je kan zelf nooit je vaccin kiezen. Ook overschakelen naar J&J nadat je een Vlaamse uitnodiging hebt ontvangen, kan niet."

Sneller tweede vaccin?

De VAXLIST wordt nu ook al uitgebreid tot de 16 en 17-jarigen. "Wie een reguliere uitnodiging ontvangt, verdwijnt automatisch van VAXLIST, waardoor we onze reservelijst voortdurend moeten aanvullen."

Het callcenter van het vaccinatiecentrum ontvangt ook veel vragen van inwoners die hun 2de vaccins van AstraZeneca of Pfizer sneller willen ontvangen. Vooral over het sneller toedienen van het vaccin van AstraZeneca is heel wat te doen. Maar daarvoor moet er eerst zekerheid zijn over de definitieve levering van de vaccins.