15u21

Mechelen projecteert 'Boodschappen aan de Overkant' op voorgevel stadhuis

Mechelen neemt vanaf 15 maart deel aan een nieuw coronaproof project. Precies één jaar na het begin van de lockdown wil de stad samen met de vzw Reveil even stilstaan bij het verlies van dierbaren.

Het nieuwe Reveil-project heet ‘Boodschap aan de Overkant’ en vertrekt vanuit de vraag: ”Wat zou je schrijven als je nog 1 berichtje kon sturen naar een overleden dierbare?”. De stad projecteert de ingezonden boodschappen van Mechelaars aan overledenen op de voorgevel van het stadhuis, van 15 maart tot 21 maart van 19 tot 21 uur.

Belangrijke sociale rol

Schepen van Burgerzaken en Dienstverlening Vicky Vanmarcke benadrukt de belangrijke sociale rol van dit project: “Het is een jaar geweest van onzekerheid, eenzaamheid en verdriet. Veel families hebben o.a. door corona geen sereen afscheid kunnen nemen.  Als stad willen we aan onze inwoners tonen dat we jullie niet vergeten zijn en woorden van troost laten verschijnen op de voorgevel van het stadhuis, precies 1 jaar nadat de coronapandemie ook ons land trof.”

Alle Mechelaars kunnen hun “Boodschap aan de Overkant” achterlaten op een speciaal voorzien digitaal platform via https://www.boodschapaandeoverkant.org/