9u08

Linda van Duffels landbouwbedrijf is 'Korte Keten Kop 2021'

Landbouwbedrijf Recht van 't Veld in Duffel is gekroond tot Korte Keten Kop 2021. Het familiebedrijf van Raf en Linda is zo het uithangbord bij uitstek voor de lokale verkoop van hoeveproducten in onze provincie.

In de hoevewinkel in Duffel kan je terecht voor eigen vollegrondsgroenten en chrysanten verkopen ze ook groenten, vlees en zuivel van collega-landbouwers. 

In de lift

Sinds 2018 zit de korteketenverkoop in de lift: meer en meer consumenten vinden de weg naar hoevewinkels, buurderijen of andere korteketenverkooppunten. De COVID-19-epidemie heeft die groei nog versneld. Dat enthousiasme weerspiegelt zich ook in de verkiezing van de Korte Keten Kop 2021: 3631 inwoners van de provincie Antwerpen brachten hun stem uit.

Voor de wedstrijd waren 5 bedrijven genomineerd. Vier daarvan zijn afkomstig uit onze regio. Naast Recht van 't Veld in Duffel, maakten ook EiGeel (verkoopt vrije uitloop eieren via een automaat) uit Geel, De Lommerte (biedt hoevevlees van Fleckvieh-runderen en biologische buitenvarkens aan) in Laakdal en Kemp vzw (korteketenverkoop van het lamsvlees en de wol) uit Geel/Mol kans op de onderscheiding.

Week van de Korte Keten

Morgen start trouwens de Week van de Korte Keten. Die moet het winkelen bij de plaatselijke landbouwer nog meer in de kijker zetten. Door de coronamaatregelen zijn er uiteraard geen grote evenementen. maar je kan je korteketenaankopen wel combineren met een recreatief uitje! Fiets, wandel of skate naar een zelfpluktuin, CSA-boerderij, verkooppunt van hoeve-ijs en geniet met respect voor de coronamaatregelen van lokale producten. Alle info is te vinden op weekvandekorteketen.be.