19u45

Leerlingen planten boompjes op voormalige Site Serneels

In Herenthout planten vandaag leerlingen van het 5de en 6de leerjaar boompjes op het perceel achter de voormalige Site Serneels. De Bosgroep Zuiderkempen vzw en vrijwilligers van Natuurpunt zullen de leerlingen bijstaan en helpen bij het planten. In totaal zullen zo’n 2475 boompjes geplant worden.

In 2013 kocht Herenthout de Site Serneels aan de Itegemse Steenweg. Ondertussen zijn alle gebouwen afgebroken en is er heel wat bouwafval uit de grond gehaald. Ook de omgevingsvergunning is in orde waardoor er stilaan kan gestart worden met het optrekken van de gebouwen voor onze technische dienst, de brandweer en het Rode Kruis 

Achter de gebouwen ligt een grote oppervlakte die men wil invullen als groenzone. In samenwerking met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en de Bosgroep Zuiderkempen vzw is een vergroeningsproject uitgetekend. Het gedeelte achter de gebouwen zal volledig worden ingevuld als bos. De achterliggende weide wordt hooiland en de houtkant hierrond wordt versterkt. Als alle werken zijn gerealiseerd, zal bekeken worden hoe een wandelweg door het gebied kan aangelegd worden, zodat iedereen van dit stukje natuur kan genieten, laat de gemeente nog weten.