21u58

Koen Van den Heuvel: "We laten onze gemeente niet kapen door extremisten"

Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft in een reactie de gebeurtenissen van vanavond in zijn gemeente veroordeeld. De betoging kwam er als reactie op het geweld op een 15-jarige jongen vorige zondag.

"Dit incident was het voorwendsel voor meer dan 300 betogers om vanavond naar het Dorpshart af te zakken om amok te maken. Ook dit is voor ons absoluut onaanvaardbaar, zeker in coronatijden. Deze manifestatie ging door zonder de noodzakelijke voorafgaande toelating," zegt Van den Heuvel. 

 

"Ook het auto-incident keur ik ten strengste af, " gaat de burgemeester verder. "Gelukkig zijn de inzittenden snel gevat door de politie en vielen er geen gewonden. De federale en lokale politie deed haar uiterste best om de orde te handhaven en de rust te doen terugkeren."

Van den Heuvel sluit af met een duidelijke boodschap: "Als  burgemeester van Puurs-Sint-Amands keur ik ten stelligste iedere vorm van geweld af, en laat ik samen met onze politie en inwoners onze mooie gemeente niet kapen door extremisten uit welke hoek ook."