VIDEO: Boeren bezetten grensovergangen in Meer en Postel: 1 rijstrook E19 vrij in beide richtingen

don 1 Feb
02-02-2024_meer_e19_file_tractor.jpg
Ook na de grote actiedag in Brussel is het protest van de boeren nog niet geluwd. Gisteravond verzamelden enkele tientallen boeren met hun tractoren eerst aan De Mosten in Hoogstraten om vervolgens naar de grensovergang te trekken op de E19 in Meer. In de richting van Antwerpen werd de snelweg rond 23u al snel volledig dicht gezet, later volgde ook de andere kant. Ook de E34 in Mol-Postel kwam later aan de beurt. Het zou gaan om een gemeenschappelijke Belgisch-Nederlandse actie. Ook vanuit Nederland zouden 60 tot 80 tractoren onderweg zijn naar de grensovergangen. Vanuit Belgische kant zouden ze met enkele honderden zijn.

Situatie op E19

Op de E19 heeft de politie één rijstrook richting Nederland weten vrij te maken. De afrit van Meer richting Nederland blijft wel afgesloten. Ook richting Antwerpen is sinds de middag een rijstrook vrij. De lokale politie probeert met een drone de verkeerssituatie in te schatten. Volgens de politie is op de secundaire wegen de situatie momenteel nog onder controle.

Situatie op E34

Op de E34 bij Postel hebben de lokale politie en de boeren afgesproken om de vrachtwagens die aan het douanecomplex stonden, door te laten rijden. Het verkeer dat omrijdt, moet rijden via Oud-Turnhout en de N139 via Reusel om verkeer in het centrum van Arendonk te vermijden. In Postel is het ook drukker dan normaal, maar lijkt de overlast nog mee te vallen. Ook dit weekend kan je de E34 best vermijden: de boeren zeggen de snelweg nog volledig te versperren tot zondagavond. 

Deze nacht stonden er een 150-tal boeren de weg te versperren in Postel. Dat zijn er nu nog 100. Een aantal van hen zijn nu aan het werk, maar komen vanavond een delegatie aflossen. Zo blijft er constant een colonne aanwezig om de versperring vol te houden. 

02-02-2024_e34_postel_boeren_2.jpg
02-02-2024_e34_postel_boeren.jpg
02-02-2024_e34_postel_boeren_3.jpg

Ook op de E34 is er geen doorkomen aan. Ook hier hebben tientallen boeren zich verzameld om te protesteren tegen het stikstofdecreet en de Europese richtlijnen (FOTO'S: RTV).

FOTO'S EN VIDEO: RTV