20u34

Knip in Oude Westmeerbeekseweg blijft

De knip in de Oude Westmeerbeekseweg in Heultje blijft behouden. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

De voorbije jaren was er in de gemeenteraad regelmatig discussie over de afsluiting van de straat. Oppositieraadslid Frans De Cock (Open & Positief Westerlo) stond van bij de invoering in oktober 2019 kritisch tegenover de proefopstelling. Hij vreesde dat Pastorijstraat en Hogeheide extra verkeer zouden te verwerken krijgen. 

Volgens metingen door de politie blijft de drukte overal binnen de normen. Maar daar denken de bewoners van de Pastorijstraat en Hogeheide anders over. Volgens hen is er duidelijk meer sluipverkeer in hun straten. Bovendien zouden de metingen niet correct uitgevoerd zijn waardoor ze een vertekend beeld geven van de passage in de straten.

Uit een bevraging van de bewoners blijkt dat de mensen van de Oude Westmeerbeekseweg erg tevreden zijn met de knip. Er rijden sindsdien minder auto's en veel meer fietsers door de straat. Maar in de omliggende straten is dat een heel ander verhaal. Raadslid Frans De Cock wil nu een amendement indienen zodat er toch nog kan gewerkt worden aan een oplossing die voor alle bewoners aanvaardbaar is.