8u50

Kempense helden toch niet op bezoek bij de koning

Normaal ontvangt de koning vandaag Pol Proost uit Kasterlee en Philip Verelst uit Morkhoven op audiëntie. Maar door een coronabesmetting binnen de koninklijke familie worden uit voorzorg alle activiteiten van de koning en koningin geschrapt.

Kempense helden

Acht helden van het initiatief ‘Be Heroes’ werden normaal vanmiddag bij de koning verwacht in het Kasteel in Laken. Daar zitten twee Kempenaren bij.

Pol Proost uit Kasterlee en Philip Verelst uit Morkhoven, ook wel gekend als 'propermaker', zouden hun unieke verhaal vertellen aan de koning. Door de coronabesmetting wordt de audiëntie uitgesteld.

Propermaker Philip

Wie Philip Ver Elst (39) uit Morkhoven ziet, kan niet naast zijn bolderkar kijken. Met die kar trekt hij er bijna elke dag op uit om zwerfvuil op te ruimen in heel Vlaanderen. Dat doet hij tijdens zijn lange wandeltochten.

Integratie van vluchtelingen

Paul Proost (65), de vroegere directeur van de Sint-Pieterschool in Turnhout, zet zich in voor de integratie van vluchtelingen over heel België. Samen met een groep vrijwilligers zorgt hij voor onder andere onderdak, administratie en huiswerkbegeleiding.

Be Heroes

Het burgerinitiatief Be Heroes zocht alledaagse helden die met kleine daden een groot verschil maken.

Via beheroes.be kon iedereen helden nomineren. Uit de ingezonden verhalen mogen acht helden hun verhaal vertellen aan de koning.