16u54

Katelijnse school dicht tot na de herfstvakantie, ook buitenschoolse opvang tijdelijk toe

De lagere school van de gemeentelijke basisschool Dijkstein in Sint-Katelijne-Waver sluit de deuren tot na de herfstvakantie, dus zeker tot en met 11 november. Verschillende leerkrachten zijn afwezig als gevolg van Covid-19. Enkelen hebben positief getest op het virus, anderen moeten zich aan quarantainemaatregelen houden. De komende week volgen de leerlingen thuisonderwijs. De kleuterschool blijft wel open.

Ook buitenschoolse kinderopvang Dijkstappers tijdelijk dicht

De sluiting van de lagere school komt er na advies van de het CLB en verschillende artsen. Leerlingen van wie de leerkrachten niet (te) ziek zijn, zullen de komende week afstandsonderwijs volgen. Het schoolbestuur vraagt de ouders om kinderen uit de lagere school zo veel mogelijk thuis op te vangen.  Wie thuis geen opvang kan voorzien, kan terecht in een noodopvang op school. De leerkrachten die geen symptomen vertonen en niet in quarantaine moeten omwille van een hoogrisicocontact, zullen instaan voor de noodopvang.

Na de herfstvakantie, die pas door de Vlaamse overheid verlengd is tot en met 11 november, hoopt de school de lessen weer gewoon te hervatten.

Ook de buitenschoolse kinderopvang Dijkstappers moet tijdelijk sluiten door het Covid-19-virus. Eén kind en één begeleidster legden een positieve coronatest af. Alle kinderen die met de besmette personen in contact gekomen zijn, moeten tien dagen in quarantaine. BKO Dijkstappers blijft gesloten tot en met maandag 2 november. Op dinsdag 3 november hopen ze te vakantiewerking te starten zoals gepland.