19u45

Kasterlee komt met bosspel voor dove en slechthorende kinderen

Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Kasterlee maken samen het nieuwe bosspel ‘De Beestige Bosbewoners’ in de Slapende Reus toegankelijk voor dove en slechthorende kinderen.

Gebarentaalfilmpjes

Tijdens ‘De Beestige Bosbewoners’ leren kinderen de dieren die leven op de Kempense Heuvelrug beter kennen. Met een gps-toestel in de hand gaan ze op zoek naar dieren die zich verbergen in de natuur. In een bijhorend infoboekje ontdekken ze weetjes over het dier.

“In Kasterlee zetten we ons in op toegankelijkheid. Na een rolstoelpad in Lichtaart en een rolstoeltoegankelijk doolhof op Kabouterberg richten we ons deze keer tot dove en slechthorende kinderen en hun families. Voor hen werd de info uit het boekje vertaald naar Vlaamse gebarentaalfilmpjes en werden ze ook ondertiteld”, zegt burgemeester Ward Kennes. 

Ondersteuning

Ook Toerisme Provincie Antwerpen ondersteunt het project van Toerisme Kasterlee met hun expertise. Bovendien droegen ze de kosten van de aanpassingen van zo'n 2.500 euro.

Wie het bosspel wil uitproberen, kan een rugzak reserveren bij de toeristische dienst van Kasterlee. Je betaalt hiervoor 15 euro. Gezinnen met een beperkt budget kunnen via www.iedereenverdientvakantie.be de activiteit aanvragen en genieten van een verminderde prijs.