Kangoeroes stunt en klopt Oostende in 2de finalewedstrijd

maa 23 mei 2022
Na de pandoering van afgelopen zaterdag in Oostende moesten de Kangoeroes de rug rechten in de tweede finalewedstrijd. In een uitverkochte Winketkaai konden de Mechelaars rekenen op de steun van hun thuisaanhang.

De Kangoeroes begonnen enorm scherp aan de partij. Ze hielden Oostende goed uit de partij en scoorden zelf enorm goed onder de ring. Domien Loubry begon in het eerste kwart zelfs met 11 punten. De Kangoeroes gingen dan ook de eerste pauze in met een 26-16 voorsprong.

In het begin van het tweede kwart kwam Oostende beter in hun spel. Het probeerde de achterstand op de goed spelende Kangoeroes te verkleinen. Maar de Mechelaars hielden stand tegen de tienvoudige landskampioen en gingen de kleedkamer in bij een 43-38 tussenstand.

In het derde kwart namen de Kangoeroes helemaal de bovenhand. De Kangoeroes hielden hun beste niveau en speelden Oostende op bepaalde momenten van het veld. Met nog één kwart te gaan stond het 70-52, de Kangoeroes hadden alles in eigen handen.

In het laatste kwart behielden de Kangoeroes hun voorsprong en wonnen zo de tweede finalewedstrijd tegen Oostende met 84-74., het was pas de eerste Belgische nederlaag voor Oostende dit seizoen. Een enorme opluchting na de zware nederlaag in eerste wedstrijd. Woensdag spelen de Kangoeroes hun derde finalewedstrijd aan de kust, vrijdag hopen de spelers weer op een volle Winketkaai.