7u22

Heropening bioscoopzalen, Lumière, Studio en Variétés vanmiddag al, UGC donderdag

Theaters, operazalen, concertzalen én bioscopen mogen weer open. En dat is goed nieuws voor de nieuwe cinema Lumière in hartje Mechelen. De bioscoop bleef niet bij de pakken zitten want filmliefhebbers kunnen er sinds vanmiddag al opnieuw terecht. Het personeel werd terug uit technische werkloosheid gehaald en de projectoren heropgestart om ervoor te zorgen dat alle films beschikbaar waren. Ook de ticketverkoop werd geactiveerd en vannacht zijn de eerste tickets al verkocht bij Lumière.

De Studio in Geel gaat vanavond zijn zalen heropenen. De uitbaatster van de cinema heeft voldoende personeel gevonden. Mogen heropstarten is 1 ding maar dat praktisch mogelijk maken is niet altijd zo eenvoudig. De Studio had bijvoorbeeld ook de bestellingen van snacks al geannuleerd. Niettemin is de kerstvakantie zo belangrijk voor cinema's dat alles wordt gedaan om zoveel mogelijk open te zijn. De topfilms Spiderman en Nacthwacht lokten in de aanloop naar de sluiting heel veel volk en zullen dat ook nu weer doen. De nieuwe Anna Verheyen-film, dochter van Jan Verheyen, is vorige week maar 1 dag vertoond in Vlaanderen. De heropening is daarvoor dus heel goed nieuws.    

UGC met cinema-zalen in Mechelen en Turnhout laat intussen weten dat het morgen donderdag heropent. In de loop van de dag zal de programmatie worden aangevuld op de website.

En intussen laat ook Cinema Varietés in Lier weten dat het in de namiddag de deuren opnieuw opent voor het publiek. De programmatie met o.a. de nieuwe Spider-man, de Nachtwacht-film, Sing 2 en the King's Man wordt opgestart. 

De nieuwe coronamaatregelen, die sinds zondag van kracht waren voor de cultuursector, zullen worden teruggedraaid. Gisteren schorste de Raad van State de sluiting van de cultuursector, de federale regering besliste daarop die sluiting terug te draaien.

Concreet betekent dit dat ze maximaal 200 bezoekers mogen ontvangen, zittend met mondmasker en met de coronapas.