14u33

Herentals stelt zorgproject ‘Herentals Linkeroever’ voor tijdens kennismakingsweek

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus loopt in Herentals de kennismakingsweek voor ‘Herentals Linkeroever’. Het project draait rond zorgzame buurten, waarbij de stad in samenwerking met allerlei socioculturele partners een netwerk van buurtzorg wil uitbouwen in twee wijken in Herentals. Concreet gaat het om De Molekens en Sint-Janneke, twee buurten die door hun ligging, aan de andere kant van het kanaal en buiten de ring, een beetje geïsoleerd geraken. De stad is voor het project nu op zoek naar vrijwilligers die, naast de professionele zorg, ook mee willen instaan voor de zorg voor hun buurtbewoners. Geïnteresseerden kunnen heel de week terecht in wijkcentrum De Gagel om kennis te maken met het project. Naast een infomoment, wordt er ook een zomerbar met liveoptredens georganiseerd om iedereen op een laagdrempelige manier warm te maken voor het project.

De Molekens en Sint-Janneke behoren tot het centrum, maar liggen toch vrij afgelegen. Toen de laatste buurtwinkel er zijn deuren sloot, kwamen de basisbehoeften van de meest kwetsbare buurtbewoners in het gedrang. Het buurtzorgnetwerk moet daar een oplossing voor bieden.

Het informatiemoment over het project wordt georganiseerd op 9 augustus, vanaf 19u30. Op een meer informele manier kennismaken met het project kan dan op de zomerbar op donderdag 11 augustus. Vanaf 14 uur starten de liveoptredens en om 19 uur is er ook randanimatie voor de kinderen voorzien.

Foto: archief