12u17

Greet Minnen op weg naar stunt op Wimbledon?

Greet Minnen staat op één set van een stunt in de eerste ronde van Wimbledon. De Turnhoutse wist gisterenavond namelijk de eerste set te winnen tegen de Spaanse Garbine Muguruza, het 9de reekshoofd en ex-winnares van Wimbledon. Ze won de eerste set met 6-4. Daarop werd de wedstrijd stilgelegd door de invallende duisternis. Vandaag wordt de match hervat.

Minnen en Muguruza moesten gisteren lang wachten voor ze het heilige gras in Londen mochten betreden. Maar de Turnhoutse, het nummer 88 op de wereldranglijst, startte meteen sterk aan de partij. Ze ging meteen door de opslag van Muguruza. De Spaanse, in 2017 nog winnares van Wimbledon, had niet meteen een antwoord.

Bij 5-3 mocht Minnen serveren voor setwinst, maar werd ze gebroken. Toch bleek ze niet uit haar lood geslagen. Want de 24-jarige Kempense brak meteen zelf opnieuw door het opslagspel van haar opponente en pakte zo de eerste set. Door de invallende duisternis werd de match na de eerste set stilgelegd. Vandaag mag Minnen proberen om haar stunt helemaal waar te maken.