7u07

Geels koppel overvallen terwijl ze in bed lagen

Een bejaard koppel uit Geel is donderdagnacht overvallen terwijl ze nog in bed lagen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Drie gemaskerde dieven drongen hun woning aan de Antwerpseweg binnen en waren op zoek naar goud. Het trio bedreigde de bewoners, een 78-jarige man en 80-jarige vrouw, met een hockeystick. Nadat ze goud en juwelen hadden buitgemaakt, sloten ze het koppel op in de slaapkamer. Met behulp van enkele voorbijgangers kon de politie verwittigd worden. Fysiek bleef het koppel uiteindelijk ongedeerd, maar de mentale impact is groot.

De drie dieven drongen vermoedelijk rond 3u30 via de achterdeur de woning aan de Antwerpseweg binnen. Nadat ze de benedenverdieping hadden doorzocht, trokken ze naar de slaapkamer van de bewoners. Daar bedreigden ze het bejaarde koppel om te weten te komen waar ze goud konden vinden. De dieven konden uiteindelijk naast goud ook enkele horloges, juwelen en handtassen buit maken.

Bij hun vertrek sloten de dieven het koppel op in de slaapkamer. Uiteindelijk kon één van de bewoners op het dak van de garage klimmen en zo voorbijgangers alarmeren. Het koppel heeft uiteindelijk bijna 2,5 uur vastgezeten.