13u48

Geel-zwart in rouw om clubicoon Marcel Vets

Clubicoon van Lierse, Marcel Vets is gisteren op 85-jarige leeftijd overleden. Wie Lierse jeugd zegt, zegt Marcel Vets.

Lierse jeugdspelers

Vets bracht tientallen Lierse jeugdspelers richting de eerste ploeg en daar zijn flink wat bekende spelers bij zoals Erwin Vandenbergh, Jan Ceulemans, Danny Verlinden, Gert Verheyen, Alain Van Baekel, Frank Dauwen, David Brocken, Dirk Huysmans, Bob Peeters, Ives Serneels, Karel Snoeckx, Nico Van Kerckhoven, Stein Huysegems, Carl Hoefkens, Jurgen  Cavens, Matz Sels, Frederic Frans, …. Ook Romelu Lukaku trainde en speelde 2 jaar bij Lierse onder zijn coördinatie.

Vanuit Kessel haalden maar liefst 82 spelers vanuit de jeugd het eerste elftal. Van die 82 schopten 11 het zelfs tot Rode Duivel.

Vets was zelf een talentvol voetballer en doorliep de jeugdreeksen van Berchem Sport. Daarna zou hij nog uitkomen voor Roeselare. Vets behaalde ook drie B-selecties bij de Rode Duivels. Als trainer werkte hij voor Aartselaar en Lyra, waarna hij in 1976 de overstap naar Lierse maakte om er jeugdcoördinator te worden. Vets was bij Lierse ook even hoofdtrainer in 1986. Maar zijn grootste stempel drukte hij dus op de Lierse jeugdwerking, die internationale faam verwierf onder zijn leiding. Dat Lierse in 1997 kampioen speelde met maar liefst 14 eigen jeugdspelers in de kern van 25, was de ultieme kers op de taart van Marcel.