19u05

Familiebedrijfje? Vader en zoon opgepakt voor drugshandel

Een jongen van amper 16 uit Itegem is samen met zijn vader opgepakt op verdenking van drugshandel. Bij een huiszoeking bij de jongen vond de politie 770 gram cannabis, XTC en 3600 euro aan cash geld. De vader werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, de zoon voor de jeugdrechter. Allebei werden ze vrijgelaten, onder voorwaarden.

De politie van Heist kwam de verdachten op het spoor toen ze in het centrum van Itegem zes jongeren controleerde op het bezit van drugs. De 16-jarige jongeman sloeg op de vlucht bij de controle, maar werd later door de politie opgepakt in de buurt. Hij wordt verdacht van de verkoop van verdovende middelen. Een 20-jarige werd eveneens verdacht van de verkoop van verdovende middelen. De andere minderjarigen hadden gebruikershoeveelheden op zak.

Tijdens huiszoekingen die hierop volgden werden cannabis (770gr) en XTC aangetroffen, alsook een hoeveelheid cash geld ter waarde van €3600 bij de vermeende 16-jarige dealer. Zijn vader werd eveneens gearresteerd op verdenking van drugshandel. De vader werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De jongen bij de jeugdrechter. Beiden zijn vrij gelaten onder voorwaarden.

insluiten