18u55

Drugscontroles in Desselse jeugdhuizen: “Jongeren geven aan dat er nood aan is”

De lokale politie van Dessel heeft in oktober en november twee grote drugscontroles gehouden aan de jeugdhuizen Spin en ’t Scharnier. In totaal werden er meer dan 500 jongeren gecontroleerd, waarvan slechts twee personen drugs op zak hadden. Er werd niemand aangehouden, en de jongeren gaven zelf aan dat er nood is aan zulke controles.

Bijna niemand drugs op zak

In Jeugdcentrum ’t Spin in Dessel controleerde de politie tijdens de nacht van zaterdag 12 november op zondag 13 november meer dan 400 jongeren. Slechts één persoon werd betrapt met een joint op zak, daarvoor werd dan ook een proces-verbaal opgesteld. Verder trof de politie in het jeugdhuis zelf een zakje cocaïne en een blokje hasj aan.

In jeugdhuis ’t Scharnier was de politie actief tijdens de nacht van vrijdag 21 oktober op zaterdag 22 oktober. Meer dan 100 jongeren werden gecontroleerd, maar niemand van hen bleek drugs op zak te hebben. Iemand die zich in de omgeving van het jeugdhuis begaf, werd dan weer wel betrapt met drugs op zak. Daarvoor maakte de politie een proces-verbaal op. 

In het jeugdhuis zelf vond de politie op de vloer restanten van cannabis, een joint en 5 lege paxons waar vermoedelijk restanten van cocaïne aanhingen. De politie heeft een verder onderzoek ingesteld naar de paxons.

Positief onthaald

Met de controle wil de politie een duidelijk signaal geven, en zo vermijden dat jongeren ongewild in aanraking komen met drugs. De controles werden door de meeste jongeren goed onthaald. In de toekomst zullen er dus nog gelijkaardige controles volgen.

Foto: rechtenvrije stockfoto