23u14

Drie Herentalsenaars riskeren tot drie jaar cel voor zinloos geweld

Twee broers en hun neef uit Herentals riskeren tot drie jaar cel voor zinloos geweld. Op 25 februari van dit jaar botste een derde broer, die overigens minderjarig was, met zijn schouder tegen een voorbijganger. Daarom deelde de minderjarige broer een vuistslag uit. Om zichzelf te verdedigen, sloeg de voorbijganger ook terug. Op dat moment begon de minderjarige te filmen en belde hij zijn familie “ter versterking”. Zijn twee oudere broers en neef zakten af naar het station en hadden knuppels en een mes bij. Het slachtoffer werd zwaar toegetakeld.

De twee broers en hun neef kwamen in een auto aan hoge snelheid aangereden. Het slachtoffer moest bovendien uitwijken zodat hij niet zou worden aangereden. Het drietal stapte uit en achtervolgde het slachtoffer met knuppels en een mes. De aangevallen man trok nog een paaltje uit de grond om zich te verdedigen, maar het groepje tuig nam het af en sloeg hem in elkaar. Het slachtoffer raakte zwaargewond en ook zijn vriendin werd geslagen. Getuigen hebben het geweld kunnen filmen, wat nu als bewijsmateriaal kan worden gebruikt.

Een van de oudere broers riskeert een celstraf van drie jaar. De andere broer en de neef riskeren respectievelijk 30 maanden en twee jaar cel. Alle drie zitten ze al sinds de feiten in de gevangenis. In het begin van het onderzoek was de tenlastelegging poging tot doodslag of zelfs poging tot moord, maar ondertussen werd ze verzwakt. Het gerecht tilt nog wel altijd zwaar aan de feiten en zal binnen twee weken zijn vonnis uitspreken.