17u04

Dorpskern Onze-Lieve-Vrouw-Waver krijgt facelift

De komende jaren wordt de riolering in Onze-Lieve-Vrouw-Waver aangepakt. Van die gelegenheid wil het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver gebruik maken om het dorpsplein grondig te vernieuwen. De plannen worden de komende weken voorgelegd aan de inwoners, die ook nog suggesties kunnen doen.

“In 2017 peilde het gemeentebestuur naar de verwachtingen van de inwoners bij de vernieuwing van de dorpskern", zegt waarnemend burgemeester Eric Janssens. "We ontvingen meer dan 300 suggesties. Begin vorig jaar ging een studiebureau aan de slag en hield hierbij rekening met de resultaten van de bevraging uit 2017, de mobiliteitsgegevens van de scholen, resultaten van het parkeeronderzoek, informatie over evenementen op het dorpsplein en zes basisprincipes.”

"Om te zorgen voor een geslaagde dorpskernvernieuwing werden zes basisprincipes vastgelegd: toegankelijkheid, veiligheid, beleving, kindvriendelijkheid, ontmoeting en duurzaamheid", vult schepen van Openbare Werken en Omgeving Joris De Pauw aan.

Start in 2023

Alle inwoners uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver krijgen volgend weekend een infobrochure in de bus met een woordje uitleg, het ontwerp en toekomstbeelden. Op dinsdag 7 september volgt er een infovergadering. Nog tot 12 september kan iedereen die dat wenst online een suggestie indienen om het plan te verfijnen.

“Dit najaar verzamelen we de suggesties en adviezen van inwoners, brandweer, politie, erfgoed, … en sturen we het ontwerp nog bij", aldus De Pauw. "Begin volgend jaar dient het gemeentebestuur de aanvraag in voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. De werken starten ten vroegste in 2023.”