6u18

De cijfers - 6 gemeenten zonder nieuwe besmetting (16/11)

De voorbije 24 uur zijn er 176 nieuwe Covid-besmettingen bijgekomen in onze regio. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano. Ondanks de schommelingen per dag, zien we ook vandaag dat de dalende trend zich voorzet. Zes Kempense gemeenten tellen zelfs geen nieuwe besmetting vandaag.

Regio Kempen – 123 besmettingen

In de Kempen is er één grote uitschieter en dat is Geel met 21 nieuwe besmettingen. Daarna volgt Turnhout met 12 nieuwe gevallen, Mol heeft er 11 en Hulshout 10. De rest van de gemeenten heeft cijfers ons de 10, zoals Herentals met 9 nieuwe gevallen en Arendonk met 7. Zij worden gevolgd door Beerse en Retie, die er elk 6 tellen. Vorselaar, Dessel en Balen hebben er 5. Hoogstraten en Merksplas hebben elk 4 nieuwe besmettingen; Westerlo, Oud-Turnhout, Olen en Kasterlee tellen er 3. In Grobbendonk en Meerhout zijn er 2 nieuwe gevallen, in Ravels en Herenthout één. In Laakdal, Vosselaar, Rijkevorsel, Lille, Herselt en Baarle-Hertog waren er geen nieuwe besmettingen.

Regio Mechelen – 53 besmettingen 

In regio Mechelen is Lier de koploper met 10 nieuwe besmettingen. De andere gemeenten zitten onder de 10 gevallen, zo ook Mechelen met 8 besmettingen. Volgende in het rijtje zijn Heist-op-den-Berg en Puurs-Sint-Amands met 6 gevallen; Sint-Katelijne-Waver en Willebroek tellen er 5. Duffel heeft 4 gevallen, Nijlen en Bornem elk 3. In Berlaar, Bonheiden en Putte is er telkens 1 nieuwe besmetting.

Als je wil weten hoeveel mensen er in jouw stad of gemeente al Covid-19 opliepen, dan kan je altijd ons kaartje raadplegen.