19u11

"Da Corrado"-pand Geel wordt "Chocolaterie Puur"

De stad Geel heeft een nieuwe commerciële bestemming gevonden voor een bekend hoekpand in het centrum op de hoek van de Stationsstraat en de Lebonstraat. Lang geleden was het een apotheek, daarna een Italiaans restaurant en nu wordt het een chocolade- en ijssalon. (foto uitbaters Steve Helsen en Kaara Huybrechts)

Nieuw terrasje in hartje Geel vanaf 1 maart

Het chocoladebedrijfje Puur dat nu een vestiging heeft in Geel-Elsum en in het centrum van Turnhout vestigt zich op de alombekende hoek. De uitbaters hebben ook een chocolade-atelier op Geel Ten Aard.

Toen een brand het pand van restaurant da Corrado beschadigde, nam de stad Geel de beslissing om de regie van het gebouw in eigen handen te nemen. Voor het uitbatende koppel van Puur gaf de mogelijkheid om een terras achter de zaak te zetten op de groenzone die de stad aanlegt, de doorslag om zich kandidaat te stellen. De stad vond hun kandidatuur de beste.

Geel, dat bekend staat voor zijn vele terrassen op en rond de Grote Markt, heeft er dus weer een trekpleister bij om na corona van te genieten.