13u20

Buurt tekent bezwaar aan tegen verkaveling in fietsstraat in Wechelderzande

De buurtbewoners rond Kerkepad in Wechelderzande hebben 248 bezwaarschriften ingediend tegen een verkavelingsaanvraag in de straat. 23 eensgezinswoningen zouden er bijkomen, maar dat vindt de buurt te veel. De extra woningen zouden, volgens de buurtbewoners, voor te veel extra verkeer zorgen. De natuur achter de huizen zou bovendien ook verdwijnen. Dat vindt de buurt niet alleen jammer, maar ze vreest ook dat het voor extra inkijk, en zo ook minder privacy zal zorgen.

Vierde vergunningsaanvraag

Dit is ondertussen al de vierde vergunningsaanvraag die wordt ingediend. Tegen alle vorige aanvragen heeft de buurt bezwaar aangetekend en ook deze aanvraag komt er niet door, als het aan de buurtbewoners ligt. De 23 nieuwe woningen zouden volgens de buurt voor veel extra verkeer zorgen, wat verre van ideaal is in Kerkepad, een fietsstraat waarin een school gevestigd is. 

Verder betreuren de buurtbewoners dat de verkaveling ten koste gaat van de natuur, en ook hun privacy. Er wordt dan ook gevreesd dat de aanpalende tuinen extra inkijk zullen creëren. 

De gemeente neemt voorlopig geen standpunt in. Zij heeft de bezwaarschriften in ontvangst genomen, en zal communiceren als er een beslissing is gevallen. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV