0u58

Bornem schrapt 3 miljoen euro voor ontwikkeling oude postgebouw-site

De gemeentelijke diensten van Bornem verhuizen voorlopig toch niet naar de site rond het oude postgebouw in de Boomstraat. Het gemeentebestuur gaat de hele ontwikkeling van de site herbekijken en wil zo 3 miljoen euro besparen. Dat is nodig om de begroting onder controle te houden. De gemeente wil het postgebouw ook terug verkopen. Het masterplan voor het centrum van Bornem, dat winkelen aantrekkelijker moet maken, wordt wel uitgevoerd.

Schuldenlast terugbrengen

Bornem wil nog deze legislatuur de schuldenlast terugbrengen van 42 naar 38 miljoen én tegelijk ook nog 30 miljoen investeren. Maar door de stijgende inflatie en de hoge energiekosten moeten investeringen worden geschrapt. Het voorziene budget van zo'n 3,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van de omgeving rond het oude postgebouw in de Boomstraat, waar nu creatief atelier Maakplaats zit, wordt teruggebracht tot iets meer dan een half miljoen. Want de gemeente gaat de 2 gebouwen naast de oude post niet meer kopen. Daardoor wordt ook het plan losgelaten om het administratief centrum naar de site te verhuizen. De gemeentelijke diensten blijven dus in het Hemelhof. De gemeente hoopt dat de verkoop één miljoen euro oplevert.

Het oorspronkelijke plan om de oude postsite een open karakter te geven en zo het winkelen in het centrum aantrekkelijker te maken, blijft wel overeind, klinkt het.