4u18
De wereld vandaag

Bobbejaanland klaar voor heropening zaterdag:"Geen dag te vroeg"

In pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) wordt alles in gereedheid gebracht voor de heropening nu zaterdag. Door de coronamaatregelen was het pretpark een half jaar gesloten. De heropening komt dan ook niets te vroeg, ook al komen er heel wat maatregelen bij kijken.

Zo mag het park maar een kwart van het aantal bezoekers ontvangen in vergelijking met normale dagen. Mondmaskers zijn uiteraard verplicht en de binnenattracties blijven gesloten. De horeca in het park mag wel open, onder dezelfde voorwaarden als de terrassen.

Voorzichtige opening

Door de verplichte sluiting liepen de verliezen voor Bobbejaanland in de miljoenen. Die zullen niet meteen goedgemaakt kunnen worden. Het pretpark kiest voor een voorzichtige opening. Dat wil zeggen dat de deuren dit weekend opnieuw opengaan, maar volgende week weer even sluiten om tijdens het Hemelvaartweekend weer bezoekers te ontvangen.

Voor de liefhebbers is er goed nieuws. Want onder meer voor dit weekend zijn er nog enkele tickets beschikbaar. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: directeur van Bobbejaanland Yves Peeters