18u48

Bibliotheken van Neteland lanceren Taalpunt Nederlands

Vanaf maandag 6 februari is er in alle bibliotheken van Neteland een Taalpunt Nederlands ingericht. In dat Taalpunt vind je materialen die je kan gebruiken om Nederlands te leren of beter te leren lezen of schrijven. De collectie bestaat onder meer uit taalcursussen, grammatica- en spellingsboeken, woordenboeken, luisterboeken, leesboeken, kranten en heel wat taalbevorderende spellen. De materialen zijn voorzien van gekleurde symbolen die het leesniveau aanduiden.

De Taalpunten Nederlands in de bibliotheken van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar moeten onder meer anderstalige of laaggeletterde volwassenen stimuleren om Nederlands te leren. Daarnaast kunnen de Taalpunten ook nuttig zijn voor leerkrachten of medewerkers van de sociale dienst. Naast de Taalpunten voor volwassenen, is er ook een uitgebreide collectie voorzien in elke bibliotheek die gericht is op kinderen.

Inspiratieavond

Om het project te lanceren organiseert Bibliotheek Neteland, samen met de Dienst Gelijke Kansen en Preventie van de stad Herentals, een inspiratieavond ‘Taal aan Tafel’ in de Herentalse bibliotheek. Die avond vindt plaats op 16 februari om 19 uur en laat geïnteresseerden kennismaken met het aanbod aan activiteiten, cursussen en materialen. Deelnemen aan de inspiratieavond is gratis. 

Foto's: Bibliotheek Neteland