7u15

Betonnen rand en stuk gevel van middelbare school Githo vallen naar beneden

In de Gemeentestraat in Nijlen is woensdagavond, omstreeks 18u30, een stuk van het dak en de geval van de middelbare school Githo naar beneden gevallen. Een stuk van de betonnen rand, van zo’n 8 meter lang, kwam los en viel op het voet- en fietspad. Er kwamen op dat moment geen voetgangers of fietsers langs, waardoor er gelukkig geen gewonden vielen. De hulpdiensten werden wel verwittigd, zodat zij de losliggende brokstukken van de gevel en op het dak konden weghalen. De roofing werd bovendien ook verstevigd met zandzakjes, zodat het niet kan binnen regenen. De exacte oorzaak van het incident is nog niet bekend. Vermoedelijk heeft het iets te maken met de hitte, de zwakheid van het beton of betonrot. Voorbijgangers kunnen het voet- en fietspad voorlopig niet gebruiken.

Naast de brandweer kwam ook de technische dienst van Nijlen ter plaatse om de brokstukken op te ruimen. De straat werd preventief afgesloten, maar het verkeer kon al bij alweer snel door de Gemeentestraat rijden. 

De volgende stap is een gedetailleerd onderzoek van het beton, zodat de precieze oorzaak van het incident kan worden vastgesteld. Zo kan ook een plan van aanpak en voor de nodige herstellingen worden opgemaakt. Een gespecialiseerd studiebureau zal vandaag al een onderzoek opstarten.

Foto: RTV