15u33

Beer 4 Nature opent zomerbar op recreatiedomein Keiheuvel

Van juni tot eind september staat er een pop-up zomerbar aan recreatiedomein Keiheuvel in Balen. De microbrouwers Beer 4 Nature uit Balen en Mol gaan in hun duurzame Bar 4 Nature lekkere, lokale hapjes en drankjes en gezonde alternatieven combineren. Bar 4 Nature is enerzijds een aanvulling op het kindvriendelijke recreatiedomein. Hier kunnen ouders, grootouders, vrienden, ... met de kinderen iets drinken en eten.

Bar 4 Nature zet de beleving van de kinderen hierbij centraal en laat dat hand in hand gaan met de thema’s bos, lokaal en gezondheid. Denk hierbij aan de eekhoorntjesbar, waar kinderen zelf verse noten kunnen kiezen als gezonde snack. Of aan de appelboom, waar kinderen biologisch appelsap kunnen kiezen. Omdat de uitbaters het belangrijk vinden dat kinderen gestimuleerd worden om gezondere alternatieven te ontdekken, zal dit biologisch appelsap en water goedkoper aangeboden worden dan frisdranken.

Ontmoetingsplaats voor jong en oud

Anderzijds wordt de zomerbar een ontspannings- en ontmoetingsplaats voor andere doelgroepen, zoals studenten of jongeren die vakantie hebben, sportgroepen, vrienden of mensen die gewoon even willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Daarom organiseert Bar 4 Nature doorheen de zomer enkele activiteiten, zoals een Cornhole competitie, een Kempense Beertrail en andere kleine activiteiten. 

Bar 4 Nature wil ook een duurzame zomerbar zijn, wat zich vertaalt naar lokale en eerlijke producten. Denk aan lokale gin van Gils Distilleries, lokale producten voor een mocktail (Dzjing), streekbiertjes, wijnen geselecteerd door Huis Hardies in Mol en een ideale samenwerking met Drinkhall Geenen uit Balen. Daarnaast willen de uitbaters de ecologische voetafdruk van de bar zo klein mogelijk houden. Bovendien wordt een deel van de opbrengst geïnvesteerd in de natuur door bossen aan te kopen en toegankelijk te maken voor iedereen.