Twee horecazaken in Mechels stadscentrum op bevel van de burgemeester dicht

maa 5 Feb
james_bar_rtv_0502.jpg
Burgemeester Bart Somers heeft twee horecazaken in het centrum van Mechelen een uitbatingsvergunning geweigerd. Het gaat om James Bar op de Grote Markt en Brasserie 13 in de Befferstraat, die moeten voor minstens 6 maanden de deuren dicht doen. Beide zaken voldoen niet aan de vergunningsplicht. De pijlen worden gericht op horecazaken zonder vergunning en met dubieuze financieringsbronnen.

James Bar

De lokale politie screent alle zaken in Mechelen op alle aspecten van de zaakvoering. De nieuwe uitbater van ‘James Bar’ (foto boven) op de Grote Markt gaf geen gehoor aan de oproep tot het bezorgen van administratieve stukken en ook op de voorziene hoorzitting bij de stad bleef hij afwezig. Toch werd er in de zaak handelgedreven zonder geldige uitbatingsvergunning.  Op 8 januari 2024 werd de zaak dan ook definitief gesloten en zijn alle horeca-activiteiten er verboden. Het onderzoek naar de uitbater en zijn vennootschap wordt verdergezet.   

brasserie_rtv_0502.jpg

Brasserie 13

Bij een controle in 'Brasserie 13' (foto) in de Befferstraat, waarvoor een aanvraag werd ingediend, stelden inspecteurs van politie Rivierenland vast dat er verbouwingen werden uitgevoerd door een firma waarvan de werknemers niet ingeschreven waren. Ook deze zaakvoerder werd uitgenodigd voor een hoorzitting. Opvallend, de aanvrager van de vergunning kwam zelf niet opdagen omdat hij sinds 1/1/24 niet langer zaakvoerder zou zijn. Of het een dekmantel is voor illegale praktijken wordt eveneens verder onderzocht. Feit is dat ook in dit pand er de komende tijd geen uitbating mag plaatsvinden.  

Foto's: RTV