20u34

AZ Sint-Maarten en Mechelse scholen fleuren samen ziekenhuismuren op

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maarten en de Mechelse scholen COLOMAplus en Thomas More sloegen de handen in elkaar om te zorgen voor enkele extra herkenningspunten in de publieke gangen van het ziekenhuis. Het gebouw van AZ Sint-Maarten aan de Liersesteenweg in Mechelen werd in 2018 in gebruik genomen. In het ziekenhuis werken ze met vijf kleurblokken. Dat vergemakkelijkt de oriëntatie en anderzijds stemden ze de kleuren af op de diensten die zich in een blok bevinden. Kleuren wekken bovendien gevoelens en emoties op.

Veertien ontwerpen

Om de oriëntatie en het welbevinden in de publieke gangen te versterken, deed AZ Sint-Maarten een beroep op de Mechelse scholen COLOMAplus en Thomas More hogeschool, respectievelijk de studenten van het zevende jaar van het Huis van Creativiteit en de postgraduaatstudenten PG21 van de unit Interieur, Design & Architectuur.  Uit de voorstellen werden veertien ontwerpen gekozen, die nadien samen verfijnd werden. De werken vind je nu verspreid terug in de publieke gangen, en dit op drie verdiepingen van het ziekenhuis.

Foto: De realisaties van de Mechelse studenten werden onthuld in AZ Sint-Maarten, in aanwezigheid van directieleden van het ziekenhuis en docenten en studenten van COLOMAplus en Thomas More hogeschool.