17u32

Afsluiting Maaikeneveld moet doorgaand verkeer weren

Het smalle verbindingsstraat tussen het Maaikeneveld en de Mechelsesteenweg in Lier wordt aan de kant Mechelsesteenweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers zullen wel nog doorkunnen.

Die ingreep komt er na herhaaldelijke klachten over veelvuldig gemotoriseerd verkeer in het smalle straatje. Gelijkaardige klachten kwamen vanuit Bremstraat, de Hulststraat en de verbinding tussen Mechelsesteenweg en Bremstraat Dat is niet alleen gevaarlijk voor de passerende fietsers en voetgangers, ook de leefkwaliteit voor bewoners komt in het gedrang. 

 

Observaties en tellingen

De voorbije periode werd onderzoek gedaan naar de verkeersstromen met observaties ter plaatse, steekproeftellingen, verkeersanalyses en observaties van de lichtenregeling aan ‘De Pallietertunnel’ (in samenwerking met AWV). Hieruit blijkt dat in heel het binnengebied tussen Mechelsesteenweg, Lintsesteenweg en wijk de Beunt veel doorgaand verkeer passeert.

Om dit op te lossen wordt, in overleg met de buurt, 'klein Maaikeneveld’ vanaf 3 mei afgesloten voor een proefperiode van zes maanden. Daarna volgt een evaluatie. De buurt kan de eigen bevindingen tijdens de proefperiode kwijt via een online formulier op de website (www.lier.be/maaikeneveld).