22u11

Afscheid van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85)

Vrienden, kennissen en familieleden hebben vanavond een laatste groet gebracht aan de gewezen burgemeester van Turnhout Marcel Hendrickx, die afgelopen maandag overleed op 85-jarige leeftijd.

Op de begrafenis nu maandag mogen door de nieuwe maatregelen maar 15 familieleden aanwezig zijn. Wie wilde, kon daarom zaterdagavond afscheid nemen van Marcel Hendrickx in het rouwcentrum van begrafenisondernemer Schillebeeckx in Oud-Turnhout. Daar was zelfs een mini-tentoonstelling opgesteld ter nagedachtenis van de ere-burgemeester, met foto's en attributen uit zijn leven. 

Door de corona-maatregelen kwamen niet zo veel mensen afscheid nemen, maar onder meer CD&V-partijgenoot en fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten was er wel: "Marcel was een harde werker, een intelligent man en makkelijk in de omgang. Hij heeft veel betekend voor Turnhout." 

Ook korpschef van de politie regio Turnhout Roger Leys kwam een laatste groet brengen: "Met Marcel stond ik aan de wieg van de eengemaakte politiezone, ik had toen heel veel contact met hem. Hij wilde altijd het beste voor iedere Turnhoutenaar en ijverde voor een veilige stad." Morgen meer in RTV-vandaag.