10u24

(9/5) 182 nieuwe besmettingen: laagste cijfer in 4 dagen

Met 182 nieuwe besmettingen zien we het laagste cijfer in de jongste 4 dagen, maar wel nog meer dan vorige week zondag, het aantal besmettingen blijft dus schommelen bij ons. Maar daarvoor zijn vooral enkele steden en gemeenten verantwoordelijk: Mol en Geel in de Kempen, en Mechelen en Heist-op-den-Berg in Rivierenland.

Geel blijft met 21 nieuwe besmettingen vandaag opnieuw hoog scoren, dat was ook de voorbije dagen al het geval. Een uitbraak onder de Roemeense gemeenschap is de grootste verklaring daar. Buurgemeente Mol telt er ook 16 bij vandaag. Verder blijft het aantal nieuwe gevallen beperkt in de Kempen. 

Hoogstraten telt er 6 bij, Beerse 5. In Herselt en Westerlo zijn dat er 4. In Ravels, Vorselaar, Kasterlee, Herenthout, Dessel en Arendonk 3. De andere gemeenten hebben 2 of zelfs minder nieuwe corona-gevallen. 

In Rieverenland zien we gemiddeld hogere cijfers per gemeente. Mechelen telt uiteraard als grootste stad 20 nieuwe besmettingen, in Heist-op-den-Berg zijn dat er 11. In Puurs-Sint-Amands en Lier tellen ze er 8 bij, 6 in Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Nijlen en Willebroek. In Putte zijn het er 5 en 4 in Berlaar en Duffel en tot slot 3 in Bornem.