0u57

6 jaar cel geëist voor man die minderjarigen vroeg zich uit te kleden voor webcam

Het openbaar ministerie vraagt 6 jaar cel voor een 55-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver die online contact zocht met minderjarigen en hen probeerde te overtuigen zich uit te kleden voor de webcam. Tot fysieke afspraken kwam het niet.

De man uit Sint-Katelijne-Waver kwam 4 jaar geleden in beeld van de politie toen op sociale media een bericht rondging waarin gewaarschuwd werd voor hem. Hij zou een 12-jarig meisje online benaderd had. De politie nam zijn laptop in beslag en vond daarop verschillende chatgesprekken die de man had met minderjarige meisjes.

De 55-jarige man stuurde hen een naaktfoto van zichzelf en vroeg de meisjes om ook naaktfoto's van zichzelf naar hem te sturen. Daarnaast vroeg hij hen ook om zich uit te kleden voor de webcam. Tot fysieke ontmoetingen met de meisjes, die vaak amper 13 of 14 jaar oud waren, kwam het nooit.

"De man is een gevaar voor de maatschappij", zegt het openbaar ministerie. Hij werd eerder ook al veroordeeld tot 4 jaar voorwaardelijk. Gezien die eerdere veroordeling wordt een celstraf van 6 jaar tegen de man geëist.

Zijn advocate zegt dat de gevangenis geen oplossing is voor de man, die volgens zijn advocate ook zelf beseft dat hij met een probleem kampt. De uitspraak volgt op 25 augustus.