2u24

(4/4) Cijfers blijven hangen

Het aantal besmettingen in onze regio blijft de jongste dagen schommelen rond de 230. Dat blijkt uit de cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Aan de ene kant goed nieuws dat de cijfers niet verder stijgen. Maar van een echte daling is dus ook nog geen sprake.

Opnieuw naar 100

Nadat er in de regio Mechelen 'maar' 65 nieuwe besmettingen werden genoteerd, zijn het er vandaag toch weer 94. Net zoals de voorbije dagen noteren we in Heist-op-den-Berg (12), Mechelen (16) en Willebroek (15) de hoogste cijfers. Lier telde 9 nieuwe positieve testen.

Putte en Bonheiden hebben de minste nieuwe patiënten, met respectievelijk 2 en 3 bijkomende besmettingen. In alle andere Mechelse gemeenten ging het om 5, 6 of 7 nieuwe corona-besmettingen.

Trends blijven

Ook in de Kempen zet de trend van de voorbije dagen zich verder. De grootste steden en gemeenten, Geel (18) - Mol (14) - Turnhout (22), zitten er met dubbele cijfers.

In de kleinste gemeenten, Baarle-Hertog - Vorselaar - Grobbendonk - kwamen er geen nieuwe besmettingen bij. Nog goede cijfers zijn er voor Hulshout (1) en Rijkevorsel (1). In Lille en Olen kwamen er 2 nieuwe besmettingen bij. In Dessel, Herenthout, Meerhout, Merksplas en Westerlo waren het er 3.

In alle andere Kempense gemeenten waren er tussen de 4 en 7 nieuwe positieve testen. Alles samen ging het in de Kempen om 139 nieuwe corona-besmettingen.

 

Foto: archiefbeeld