8u16

3 mannen aangehouden voor afpersing en brandstichting

De Politie Regio Turnhout heeft maandagavond drie mannen opgepakt. Twee van hen waren kort voordien een huis aan de Steenweg op Gierle in #Turnhout binnengevallen en eisten van de bewoners meer dan 80000 euro cash geld.

Geld voor verbouwingswerken dat niet betaald zou zijn

 De twee verdachten verklaarden dat ze door een opdrachtgever naar de Steenweg op Gierle waren gestuurd om daar op het opgegeven adres een aanzienlijke geldsom te gaan opeisen voor verbouwingswerken die enkele jaren geleden waren uitgevoerd, maar nog niet zouden zijn betaald. 

Toen de bewoners niet op de eis van het tweetal wilden ingaan, daagde plots ook de opdrachtgever op.  Hij stak een kledingstuk in brand en gooide het op de grond, tot vlakbij de buitendeur.  Het vuur kon gelukkig snel worden gedoofd.
 

Politie pakt 3 mannen snel op, ze blijven aangehouden met enkelband

Intussen was ook de politie gealarmeerd.  Die kon door een snelle tussenkomst één verdachte in de woning arresteren en een tweede man oppakken in de tuin van de woning.  Een derde verdachte werd niet veel later door één van onze politiehonden aangetroffen.

De drie mannen werden door de lokale recherche verhoord en zijn dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout.  Die besliste om hen aan te houden, onder elektronisch toezicht.  De raadkamer heeft hun verdere aanhouding (onder elektronisch toezicht) vanmorgen bevestigd.