21u51

29/09: Dalende trend coronacijfers zet door +25 Mechelen en +22 Kempen

Sciensano gaf opnieuw de dagelijkse coronabesmettingen door. En er is sprake van een trend na het (sterke!) stijgende aantal besmettingen die vorige week nog werden opgetekend. Het lijkt erop dat de cijfers voorzichtig aan het dalen zijn. Gisteren werden er nog 32 (Mechelen) en 34 besmettingen (Kempen) geteld. Vandaag staat de teller op 25 voor de Mechelse regio en 22 in de Kempen.

Regio Mechelen +25

Uitschieter vandaag is opnieuw de stad Mechelen met 7 nieuwe coronabesmettingen. Duffel, Heist-o/d-Berg, Nijlen en Willebroek tellen er elk 3. Bornem en Sint-Katelijne-Waver hebben allebei 2 nieuwe inwoners met een besmetting. In Bonheiden en Lier gaat het ten slotte om 1 nieuw geval.


Regio Kempen  +22

De steden Turnhout en Geel doen het minder goed in de Kempense regio. Stad Turnhout telt opnieuw 7 nieuwe besmettingen. En ook stad Geel heeft 5 inwoners met een nieuwe besmetting. Lille heeft er 3 nieuwe. In 7 gemeenten gaat het telkens om 1 nieuwe besmetting met het coronavirus. Dat zijn Herentals, Hoogstraten, Hulshout, Merksplas, Mol, Ravels en Beerse.