6u06

29 nieuwe coronabesmettingen in de regio (15/8)

Er zijn de afgelopen dag vanuit onze regio 29 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij gezondheidsinstituut Sciensano. 20 mensen uit het arrondissement Mechelen liepen een besmetting op en 9 mensen uit het arrondissement Turnhout.

Stad Mechelen springt er andermaal uit

In Mechelen-stad zijn 12 nieuwe besmettingen gemeld. Daar zijn de 38 nieuwe besmettingen in wzc Milsenhof dus nog niet bij. In Lier zijn er 3 besmettingen extra en in het sterk getroffen Nijlen nog eens 2. Bornem, Duffel en Puurs-Sint-Amands noteren 1 bijkomende besmetting.

Geleidelijk minder besmettingen in de Kempen

In het arrondissement Turnhout zijn er 9 nieuwe besmettingen. Hoogstraten dat al stevig getroffen was, noteert er 2, net als Kasterlee. 1 melding is er telkens voor Laakdal, Lille, Hulshout, Herenthout en Baarle-Hertog.

Aantal gemeenten boven alarmdrempel daalt

Nog 15 van onze 39 gemeenten zitten boven de alarmdrempel van 20 gevallen in de afgelopen week, herberekend naar 100.000 inwoners. Het kleine Baarle-Hertog waar 1 nieuw geval meteen heel sterk doortelt wegens het kleine inwonersaantal, staat bovenaan de lijst van sterkst getroffen gemeenten voor Nijlen. Meerhout staat op 3 in de lijst, Mechelen op 4 en Willebroek op 5. Ook hier valt een verschuiving richting arrondissement Mechelen op.