8u38

(28/5) Exact 100 nieuwe besmettingen

Voor de afgelopen 24u noteerde het gezondheidsinstituut Sciensano exact 100 nieuwe besmettingen in de Kempen en het Rivierenland. Dat zijn er wat meer dan de voorbije dagen. Maar dat kan te maken hebben met een vertraging in de cijfers. Want deze week hadden we het verlengde Pinksterweekend. En in een weekend wordt er altijd minder getest. Bovendien hadden we vorige week vrijdag nog 74 besmettingen meer. Dus de algemene trend van de voorbije week is nog altijd positief.

Berlaar doet het goed

In de stad Mechelen gaan de cijfers voortdurend op en af. Nu zijn er weer 16 positieve testen. De voorbije dagen zaten we daar meestal onder de 10. Ook Bornem springt eruit met 6 nieuwe besmettingen, wat relatief veel is voor die gemeente. 5 nieuwe besmettingen in een grotere stad als Lier is dan weer niet extreem veel. En ook in Sint-Katelijne-Waver kwamen er 4 corona-gevallen bij.

Het positiefste nieuws komt uit Berlaar. Daar hebben ze al 3 dagen op rij geen enkele nieuwe besmetting. Alle andere gemeenten in de regio Rivierenland hebben tussen de 1 en 3 nieuwe besmettingen. Alles samen maakt dat 42 nieuwe coronagevallen in het Rivierenland.

Acht gemeenten zonder besmetting

In de Kempen zijn er maar liefst acht gemeenten waar er geen besmettingen bij kwamen de afgelopen 24u: Grobbendonk, Herselt, Hulshout, Kasterlee, Meerhout, Olen, Vosselaar en Westerlo.

Het opvallendste cijfer komt uit Herenthout. Daar kwamen er toch 8 positieve gevallen bij. Dat zijn er even veel als in Hoogstraten. Maar onze noordelijkste stad is natuurlijk wel een pak groter en telt heel wat meer inwoners. Maar zelfs in steden als Geel (6) en Turnhout (4) waren er minder positieve testen. In alle andere Kempense gemeenten schommelde het cijfers tussen de 1 en de 3. In totaal maakt dat 58 nieuwe besmettingen in de Kempen.

 

Foto: archiefbeeld

8884 volledig gevaccineerden erbij

In Mechelen zijn 1078 inwoners bijkomend volledig gevaccineerd en in Geel 534. In Herentals zijn het 511 mensen, in Lier 468 en in Westerlo 457. Puurs-Sint-Amands noteert er 444. 

In Bornem komen er 421 volledig gevaccineerden bij en in Hoogstraten 414.

Het volledige aantal volledig gevaccineerde mensen in je gemeente kan je terugvinden op het kaartje op onze website. Het gaat natuurlijk altijd om gedateerde cijfers omdat er continu wordt door gevaccineerd.