4u33
De wereld vandaag
maandag 27 juni
19°C
0 km

2 jaar cel voor stelende zorgkundige en poetshulp

Een zorgkundige werd door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot twee jaar cel voor diefstal. Ze stal vooral van demente bewoners van een woonzorgcentrum in Scherpenheuvel-Zichem. Later pleegde ze ook een diefstal in het huis van een vrouw uit Retie. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Diefstal in woonzorgcentrum Scherpenheuvel-Zichem

Tweeënhalf jaar lang, tussen februari 2017 en juni 2019, stal de zorgkundige geld en juwelen van demente bewoners en bewoners met een psychische problematiek. Samen met haar echtgenoot verkocht ze de juwelen aan goudwisselkantoren en juweliers in Nederland. Op 27 juni vorig jaar werd de vrouw op heterdaad betrapt in het woonzorgcentrum.

Diefstal in huis in Retie

Na haar ontslag bij het woonzorgcentrum ging de vrouw als poetshulp aan de slag bij Familiehulp. Bij haar eerste klant in Retie begon ze al meteen geld te stelen.

De vrouw heeft nu een verbod gekregen om nog als zorgkundige of poetshulp aan de slag te gaan. De celstraf van twee jaar is voor de helft met uitstel onder probatievoorwaarden. De twee burgerlijke partijen krijgen een schadevergoeding van 4500 euro.