3u41

(16/7) Evenveel besmettingen in regio Kempen en Mechelen, ongeveer helft minder dan gisteren

Een opvallende daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen, ongeveer de helft minder dan gisteren. Dat is de vaststelling vandaag uit de Sciensano-cijfers. In de Mechelse regio gaat het van 109 gevallen gisteren, naar 51 besmettingen vandaag. In de Kempen zijn er vandaag ook 51 nieuwe besmettingen, gisteren stond de teller nog op 80. Voor beide regio's is er dus een daling.

Regio Mechelen

Het hoogst aantal besmettingen doet zich voor in de stad Mechelen met 11 besmettingen. Lier en Heist-op-den-Berg volgen met 10 en 9 nieuwe besmettingen. Voor de andere gemeenten schommelen de cijfers tussen 1 en 3. Enkel Bonheiden zit er tussen met in totaal 5 besmettingen. Er zijn geen enkele gemeenten zonder nieuwe besmettingen. 

Regio Kempen

In de Kempen zijn Herentals, Geel en Hoogstraten de koplopers met 8, 7 en 7 nieuwe besmettingen. In Herentals werden er gisteren nog 11 nieuwe besmettingen geteld. In tegenstelling tot Mechelen, zijn er een heel aantal gemeenten zonder besmettingen zoals bijvoorbeeld Vorselaar, Retie, Arendonk, Baarle-Hertog, Meerhout, Dessel en Herenthout. De cijfers voor de andere gemeenten schommelen tussen 1 en 5.