3u36

158 nieuwe coronabesmettingen: dalende trend blijft (21/11)

Hoewel we de voorbije dagen nog forse schommelingen zagen in het aantal coronabesmettingen, blijft de trend toch dalend, ook bij ons. De afgelopen 24 uur waren er 158 geregistreerde gevallen: 97 in het arrondissement Turnhout en 61 in het arrondissement Mechelen.

Enkel Mechelen zelf heeft dubbele cijfers, met 12 nieuwe gevallen. De rest blijft onder de 10; Sint-Katelijne-Waver telt er 9, Heist-op-den-Berg 8, Bornem 7, Duffel 6 en Lier 5. Daarna volgen ook nog Putte met 4 nieuwe besmettingen, Puurs-Sint-Amands en Willebroek tellen er 3, Nijlen 2 en Berlaar en Bonheiden elk 1.

In de Kempen zien we Turnhout bovenaan, met 10 nieuwe coronabesmettingen maar ook daar verder geen dubbele cijfers: Balen krijgt er 8 bij, mogelijk nog een gevolg van de besmettingshaard in wzc Nethehof.

Herentals en Retie tellen er 7, buurgemeenten Arendonk en Ravels 6, Laakdal, Kasterlee, Lille Hoogstraten en Beerse hebben 5 nieuwe gevallen. Daarna volgen Westerlo en Mol met 4, Herselt en Dessel met 3. Heel wat gemeenten kregen er 2 besmettingen bij: Grobbendonk, Olen, Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Vosselaar. Er was 1 nieuw geval in Herenthout en Geel.

Tot slot bleven 4 Kempense gemeenten gespaard van nieuwe coronabesmttingen: Baarle-Hertog, Hulshout, Meerhout en Vorselaar.