18u27

(14/1) 195 nieuwe besmettingen: stijging in beide regio's

Het totale aantal nieuwe besmettingen dat Sciensano vandaag heeft toegevoegd bedraagt 195. Er zijn 108 nieuwe gevallen in de Kempen wat beduidend meer is dan gisteren en in Mechelen gaat het om 87 nieuwe gevallen.

Mol opnieuw koploper met 12 nieuwe gevallen

In Mol zijn 12 nieuwe besmettingen bijgeteld en dat is het hoogste aantal vandaag in de Kempen voor Turnhout met 10. In Hoogstraten zijn er 9 nieuwe gevallen wat te maken kan hebben met de besmettingen in kinderdagverblijf Spijker. Ook in het kleine Dessel zijn er 9 nieuwe gevallen, daar is er een besmetting in wzc Alfons Smet Residenties.

In Lille zijn er 7 nieuwe gevallen en in Arendonk, Geel, Oud-Turnhout en Retie 6. Balen, Herentals, Kasterlee, Rijkevorsel en Laakdal hebben 4 nieuwe gevallen.

In Westerlo, Beerse, Grobbendonk en Ravels zijn 3 extra mensen besmet geraakt. 1 nieuwe besmetting is er in Herenthout, Herselt, Hulshout, Merksplas en Vosselaar.

Baarle-Hertog, Meerhout, Olen en Vorselaar hebben geen nieuwe gevallen.

 

87 nieuwe gevallen in Regio Mechelen

Lier heeft opnieuw de meeste nieuwe besmettingen vandaag na de massale testing in het ziekenhuis. In Mechelen zijn er 17 nieuwe gevallen wat opvallend meer is dan de voorbije dagen. 

Berlaar, Duffel en Putte hebben 7 nieuwe gevallen. Heist-op-den-Berg en Sint-Katelijne-Waver hebben er 6. Willebroek en Nijlen hebben 5 nieuwe besmettingen. 

In Bonheiden zijn 3 extra mensen besmet geraakt en in Bornem en Puurs-Sint-Amands gaat het om 1 niemand.