18u54

(10/9) Besmettingen in Kempen gaan goede kant uit, Mechelen blijft hoge cijfers hebben

Voor de afgelopen 24u meldt het gezondheidsinstituut Sciensano 79 nieuwe besmettingen in de Kempen en de regio Rivierenland. Dat zijn er minder dan gisteren, maar wel meer dan de dag voordien. De cijfers blijven dus schommelen.

Kwart van besmettingen in Mechelen

Opvallend is wel dat de stad Mechelen goed is voor meer dan een kwart van het aantal besmettingen. 23 nieuwe gevallen. Ook in Willebroek kwamen er 9 positieve testen bij. In Sint-Katelijne-Waver zijn er 4 nieuwe corona-patiënten.

Goede cijfers zijn er dan weer voor Duffel en Puurs-Sint-Amands. Daar kwamen er geen besmettingen bij. In alle andere steden en gemeenten van het Rivierenland schommelt het tussen de 1 en 3 nieuwe besmettingen. Dat brengt het totaal voor het Rivierenland op 51. Dat is er eentje minder dan gisteren.

Minder besmettingen in de Kempen

In de Kempen zijn er in vergelijking met een dag eerder wel 9 minder besmettingen. 28 in totaal. De meeste zijn voor Turnhout en Mol, met respectievelijk 7 en 5 nieuwe besmettingen. Maar dat zijn dan ook de grotere gemeenten in de Kempen. 

Maar liefst 17 Kempense gemeente kregen er geen nieuwe besmettingen bij: Baarle-Hertog, Beerse, Dessel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Meerhout, Merksplas, Olen, Oud-Turnhout, Retie, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

Alle andere gemeenten hebben 1, 2 of 3 nieuwe positieve gevallen.

 

Foto: stockbeeld Unsplash